Mesajı Okuyun
Old 15-10-2010, 09:29   #4
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan denizözcan
Yukarıda belirttiğim iki seçenek haricinde işinden ayrılmasını gerektirecek başka bir ihtimal olmaz. En azından ben düşündüm düşündüm bulamadım.)

Sunduğum linkte size fikir verebilecek nitelikte bilgilerin olduğunu ilk mesajımda ifade etmiştim. Yargıtay kararına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmamışsınız. Zira kararda uzun yıllar bir işyerinde çalışıyor olan bir işçinin keyfi olarak işinden ayrılmasının olağan bir durum olmadığına vurgu yapılmış. Dolayısıyla aktardığınız olayda keyfi bir işten ayrılmanın olamayacağı savından hareket etmek için karardaki gibi bir mantığın izlenmesi daha uygun diye düşünüyorum.

Sunduğunuz varsayım da mantıksız olmamakla beraber, işten ayrılmanın ardından ortaya çıkan gelişmeler işçinin planladığı gibi gitmemiş de olabilir. Pekala, işten ayrılmasının ardından çalışmak üzere anlaştığı yeni işyeriyle işe başlama arefesinde sorun yaşamış olabileceği gibi, kısa süre içerisinde işe giriş bildirgesi dahi verilmeksizin yeni başladığı işine son verilmiş olabilir yahut oradan da kendi isteğiyle ayrılmış olabilir. Bu ihtimalleri de düşündüğümüzde, hareket noktası olarak Yargıtay'ın yaklaşımını almanızın çok daha yerinde olduğu düşüncesindeyim.

Saygılarımla..