Mesajı Okuyun
Old 14-10-2010, 15:46   #1
eda.s

 
Varsayılan başkasının takma ismiyle reklam yaparak kazanç sağlamak

Merhaba, Herkese kolay gelsin.
Müvekklimin bir sorunu var ancak ben bu konu ile ddaha önce karşılaşmadaım yani böyle bir davam olmadı. Yanlış yönlendirmeden önce biraz araştırma yapmak istedim. Konu şöyle;

Müvekkil melseğinin ilk kurucularından olduğundan bir çok tv kanalında ve gazetelerde röportajları çıkmış ve o dönemde popüler bir isim haline gelmiş ve bu da işlerini olumlu yönde etkilemiştir.Bir anlamda ismi karvizit olmuştur. Ancak kullandığı isim resmi ismi olmayıp işleri dolayısıyla kullandığı takma bir isim ve soyisimdir. Daha sonra meslekten çekilmiş ancak internet sitelerinde onun adı dolaşmaya devam ediyor ve bir çok firmada onu adını kullanarak reklamını yapıyor. Aslında bu firmalar ile müvekkilimin hiç bir alakası yok. Müvekkilim kendi yani takma adını kullanarak yapılan reklamları önlemek veya bunu önleyemiyorsa da telif hakkı alabilmek için bir dava açmak istiyor.

Ancak nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Daha önce bu konuda çalışma yapan meslektaşlarım var ise yardımlarını rica ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.