Mesajı Okuyun
Old 11-10-2010, 12:10   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Başarılar diliyorum.

Baroların, bence ilk yapması gereken husus, genç avukatlara iş sahası yaratmak olmalıdır. "Kredi vermek, pul parası almamak vs. gibi..." palyetif çözümlerle sorunun çözülebileceğine inanmıyorum.

Ben 20 yıllık bir avukat olarak bunu söylüyorum.

Genç meslektaşlarım için, her ay, meslek onuruna yaraşır ölçüde geçimlerini sağlayabilecek düzenli bir gelir sağlanmalıdır. Bu belki yasal bir değişiklikle olabilir...

Mesala;

1. Tüm icra takipleri için Vekil edenlerin, Avukat tedariki için Baroya başvuruları zorunlu hale getirilmelidir.

Baro tarafından, kendisine icra takibi işlerini üstlenmek için başvuran "vergi kaydı olan" istisnasız tüm meslektaşlarımıza, bilgisayar tarafından otomatik hesaplanacak "İcra takip tutarı- avukata düşecek vekalet ücreti- dosya sayısı" ölçütünü esas almak suretiyle, "eşit ücret/eşit emek-eşit iş" kıstası da gözetilerek, icra dosyaları tasnif edilmelidir. Tüm başvuran avukatlar eşit tutarda iş almadıkça, daha önce iş almış avukata yeni dosya verilmemelidir.

Baroya başvuranlar içinde çok sayıda avukat çalıştıran büroların olması halinde ise,her büro; tek bir avukatın yaptığı başvuru gibi değerlendirmeye tabi tutulmalıdır.


2. Keza Baro'ya, vekalet ücreti peşin yatırılmadıkça icra dosyaları için takip başlatılmamalıdır. Ücretler, ay sonunda çıkarılacak hesaba göre avukatın hesabına gecikmeksizin intikal ettirilmelidir.

Bunu sağlamak hiç de zor değil.