Mesajı Okuyun
Old 10-10-2010, 17:57   #5
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat55
Ben aslında bir çıkış yolu arıyorum. Müvekkilim bir bankada genel kredi sözleşmesi ile kefil oluyor ve gayrimenkulleri ipotek alınıyor. İlk olarak oğlu yaklaşık 800 bin dolar krediyi çekiyor. Daha sonra da müvekkilimin haberi olmaksızın bir o kadar daha alıyor. Müvekkilimin haberi olduğunda bankaya gidiyor ve banka ödeyeceksiniz diyor. Bu durumda yapılabilecek birşey varmı? Müvekkilim ilk çekilen parayı ödemeye hazır diğer çekilen için nasıl kurtulmabilir?

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
TEşekkürler

Cari hesap şeklinde işleyen bir kredi sözleşmesi ise eğer, THS Şerhinde yer verilen bir karar lokman Hekim'in ilacı gibiydi...

Kararı ben eklemiştim ama sanırım bir teknik sorun şu an bulamadım, bulup ekleyeceğim, tekrar. O kararda özetle tek taraflı işleyen bir cari hesap ilişkiisnin olamayacağı, yani bankanın sürekli alacaklı, kredi borçlusunun ise sürekli borçlu olduğu bir ilişkinin cari hesap ilişkisi olarak nitelendirilemeyeceğini, bu itibarla cari hesap niteliği olmayan bu tür bir kredi sözleşmesi bakımından açılan kredinin tekrar kullandırılmasının kefili bağlamayacağını vurguluyordu. Bulunca eklerim.