Mesajı Okuyun
Old 09-10-2010, 06:50   #11
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan mutlumutlu8
Sayın Türk Hukuk Sitesi Kullanıcıları;
Müvekkilin bana vermiş olduğu çek fotokopisiyle Savcılığa suç duyurusunda bulundum.Sanığa ceza çıktı.Sanık kararı temyiz etti.Dosya Yargıtayda.
Çek aslı ve masraf gelmediği için icra takibine geçemedim.Müvekkilin bana başka çekleri ve senetleri olduğunu, bunları da takip için vermek istediğini telefonla arayıp bildirmesi üzerine, alacaklarının tahsili kabil olmadığını düşündüğümden dolayı artık işlerini takip etmeyeceğimi sözlü olarak bildirdim.
Bu konuşmanın olduğu tarihte çek henüz 6 aylık zamanaşımına uğramamştı.
En büyük hatam şu oldu ki "gidip notere istifa etmedim".o da beni azil etmedi.
6 ayllık süre geçtikten sonra başka bir meslektaşa gitti.Adi takip yaptılar. Borçlu itiraz etti. Ve bunun üzerine şikayet edildim.Akabinde itirazın iptali davası açtılar Mahkeme reddetti. Kararı temyiz etmediler. Çeki yazılı delil başlangıcı olarak gösterip alacak davası da açmadılar.
Bana ceza aldırıp tazminat davası açıp benden tahsil etmeyi düşündükleri kanaatindeyim.
Müvekkili yolda gördüm pişkin pişkin arabama bindi.Arabayı yerinden oynatmadığım gibi içinde de konuşmadım.Gider bu seferde beni zorla arabaya aldı indirmedi şeklinde hürriyeti tahditten vs. şikayet eder diye dışarıya çıkalım dedim. (Bu adamdan artık her şeyi beklerim) Çıktık dışarda neden yaptın dedim. Bana avukatım "seni şikayet hakkım olduğunu söyledi ben de hakkımı arıyorum" dedi. Ver benim paramı deyip bir de beni borçlu yerine koydu.
Meslektaşı buldum inkar etmedi.Şikayet et dedim ama dilekçeyi ben yazmadım dedi.Peki alacak davası açma hakkı olduğunu niye söylemedin müvekkiline dedim. cevap vermedi, veremedi döndü arkasını gitti.

Hakkımda TCK 257/2 den dava açıldı haftaya duruşmam var. Şu an sabahın 03.10 u herkes uyurken benim uykularım kaçtı. Bu olay aile hayatımı bile bozdu. Bi kusurum olsa yaptım bi hata diyeceğim, sineye çekeceğim. Fakat resmen bir komplonun kurbanı olacağım. Bu savunmayı yapsam heyete masal gelecek. Zaten avukatlara ceza vermeye yer arıyorlar diye düşünüyorum.
Arkadaşlar elinde içtihadı, bilgisi veya fikri olan varsa acilen yardımlarını bekliyorum...Şimdiden teşekkür ederim.
Av.Sinan MUTLU

Üzülmenize gerek yok. Size getirilmemiş bir belge ile takip yapmanız zaten mümkün değildi. Kaldı ki sadece çekin getirilmesi değil, masrafların da ödenmesi gerekir. Unsurları oluşmayan bu suçtan beraat edeceğinizi düşünüyorum.

Avukatlık Kanunu 173. maddesi:

Alıntı:
Sözleşmede aksine bir hüküm yoksa, kararlaştırılan avukatlık ücreti yalnızca avukatın üzerine almış olduğu işin karşılığı olup, mukabil dava, bağlantı ve ilişki bulunsa bile başka dava ve icra kovuşturmaları veya her türlü hukuki yardımlar ayrı ücrete tabidir.

Avukata tevdi edilen işin yapılması veya yapıldıktan sonra sonucunun alınması için gerekli bütün vergi, resim, harc ve giderler iş sahibinin sorumluluğu altında olup, avukat tarafından ilk istekte avukata veya gerektiği yere ödenir. Bu harcamaların avukat tarafından yapılabilmesi için, yeteri kadar avansın iş sahibi tarafından verilmiş olması gerektir. Avukatın iş için yapacağı yolculuk masrafları ve bulunduğu yerden ayrılma tazminatı, anlaşma gereğince iş sahibi tarafından ayrıca ödenir. Bu giderler peşin olarak ödenmedikçe avukat yolculuğa zorlanamaz. Bu hükmün aksine sözleşme yapılabilir.