Mesajı Okuyun
Old 06-10-2010, 19:18   #2
Av. çağlar bildirici

 
Varsayılan

bende benzer bir dava açtıım. dava halen derdest. benim olayımda da müvekkil anne evli iken bir başka erkek ile ilişkiye giriyor ve çocuk dünyaya geliyor. Ancak çocuk evlilik birliği içinde dünyaya geldiğinden TMK gereği öz babasının değil annesinin evli olduğu kişinin nüfusuna kaydediliyor.

mevcut soybağı reddedilmedikçe babalık davası dinlenmediğinden özbaba babalık davası açamıyor. Anne içinde kanunda öngörülen hak düşürücü süreler geçmiş. bu sebeple babalık davası açamıyor. çocuk da ergin olmadığından dava açamıyor.

bu sebeple bende davayı nüfusta baba olarak görünen kişi ve öz babaya karşı nüfus kaydının iptali ve soybağının tespiti olarak açtım. Mahkeme resen kayyım tayini için sulh hukuk mahkemesine ihbarda bulundu. ayrıca haizneye de ihbarda bulunuldu. kayyım Tayininin sonucu beklenmeksizin taraflar DNA testi için adli tıp kurumuna sevkedildi. kayyım tayini kısa sürede sonuçlandı zaman almadı.

kayyım tayini zaman almıyor. tarflar hazır olduğunda çabuk sonuçalnıyor aynı zamanda soybağı davası da devam ediyor. ancak babalık davasında ki hak düşürücü süreler yönünden davanızın hukuki nitelendirilmesini yeniden değerlendirmenizi öneririm.