Mesajı Okuyun
Old 06-10-2010, 13:40   #1
Av. Hamza

 
Varsayılan babalık davası

Sayın Üyeler;
TMK 301 kapsamında bir babalık davası açacağız. Davacı 14 yaşında bir kız çocuğu olacak. Annesi ile biyolojik baba her ikisi de başka kişilerle evlilerken, evlilik dışı cinsel birliktelik sonucu müvekkile dünyaya geliyor. Taraflar daha sonradan evleniyorlar. Ancak biyolojik baba çocuğunu nüfusuna alamadan aniden vefat ediyor. Bu dava ile çocuğu nüfustaki baba üzerinden alıp, biyolojik babanın nüfusuna aktarmaya çalışacağız.
Muhtelif davalar ve bilhassa bu dava için anne "kendi adına asaleten, kızı adına velayeten" bize vekalet verdi. Bu vekalete dayanarak "Kayyım tayini talepli" olarak çocuk adına dava açacağız. Davalılar biyolojik baba (vefat ettiğinden mirasçıları)ve anne olacak. Hazine ve savcılığa da ihbarda bulunacağız. İlk celsede kayyım tayini için süre isteyip, kayyım tayin edilince davayı ya kayyım takip edecek, ya da bu kez kayyımdan yeni vekalet alarak göreve devam edeceğiz. Ortada miras meselesi de olduğundan kayyım için süre harcamadan bir an önce davayı açmak istiyoruz.

Davanın maddi sonucunu muhtemelen DNA analizi ortaya koyacaktır. Ancak bir vekil olarak usuli bir hata yapmak istemiyoruz. Olumlu veya olumsuz görüşlerinizi ve değerli katkılarınızı diliyorum.