Mesajı Okuyun
Old 02-10-2010, 17:03   #1
akarsu

 
Varsayılan avukat bu eyleminden mahkum olur mu?

Sanık Avukat, 30000 TL asıl alacak ve 2 bin TL işlemiş faiz alacağından icra takibi başlatıyor.Bu kapsamda borçlunun bir takım mallarına haciz konuyor.Takip devam ederken ve borcun tamamı ödenmemişken sanık borçludan 10 bin lira parayı haricen elden tahsil ediyor.Bu durumu icra dosyasına beyan etmiyor ve takibe devam ediyor.Sanık Avukat hakkında haricen yaptığı tahsilatı icra dosyasına bildirmeyip takibe devam etmesi ve devleti eksik kalan tahsil harcından dolayı zarara uğratmasından dolayı TCK nın 257/1. maddesi uyarınca avukatlık görevini kötüye kullanmaktan dolayı dava açılıyor.Şimdi burada;
a)Avukat, müvekkili adına haricen tahsil ettiği parayı icra dairesine bildirmez ise bu suçmudur? Bunun suç olması için haricen tahsilden sonra mahsup yapılmayarak tüm alacak üzerinden takibe devam etmek gerekir mi?
b)Tahsil harcını hangi taraf öder, haricen tahsil edilen para için de tahsil harcı ödenirmi, bu durumda somut olayda kamu zararından bahsedilebilir mi?
Bu konu ile ilgili yargı kararı bulabilir miyiz.Yardımcı olacak meslektaşlarıma iyi hafta sonları dileyerek saygılarımı sunarım.
google_protectAndRun("render_ads.js::google_render _ad", google_handleError, google_render_ad);