Mesajı Okuyun
Old 30-09-2010, 12:59   #3
Avukaat

 
Varsayılan

mal sahibi ile müteahhit arasında hiçbir sözleşme yok. şaşılacak durum ama 9 daire yapmışlar ve bir tane bile sözleşme yok. kaldıki müvekkil ile müteahhit arasında ortaklık var ama onunla ilgili de sözleşme yok.

müvekkil müteahhitin payını onun sözlü talimatıyla akrabaları üzerine geçiriyor.bu kişilerden müvekkilin hesabına geçen tek bir kuruş bile yok. üstelik müteahhit bu sırada eşinden boşandığı için üzerine kayıtlı mal olmasını istemiyor, eşi hak talep etmesin diye.

bizim kaybettiğimiz davada müteahhit binanın yapım bedelini aldı. biz ise bu bedelden akrabaların üzerine geçen ev değerleri kadar düşürülmesini istedik.

mahkeme müteahhiti haklı gördü, onun ortak değil de inşaatın gerçekten de müteahhidi olduğuna bu sebeple inşaat bedelinin ödenmesine karar verdi.

benim açmayı düşündüğüm hile davasındaki delillerim: banka kayıtlarını, kişilerin o anki sosyal durumlarının araştırılmasını, (hilede, resmi kayıtlara karşı şahit dinletilebildiği için) bu ilişkiye tanık olanların beyanları, daha önce bu inşaattan ev satın alan kişilerin müteahhitin banka hesabına ev bedellerini yatırdıklarına dair dekont..

sıkıntı da şuradan kaynaklanıyor. bu davayı kaybedersek toplamda 35.000tl karşı vekalet ücreti ödeyeceğiz. bizde dosya yargıtaydan dönsün son çare olarak buna başvururuz dedim. ama beklerken de hilenin bir yıllık hak düşürücü süresini de kaybetmeyelim dedik.