Mesajı Okuyun
Old 21-09-2010, 16:46   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Veli Ünal
Öncelikle merhabalar.Bir konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Mesele şu, 2007 yıılnda 2 arkadaş beraber ava giderler, arkadaşlardan biri diğerini kazara yaralar.Yaralanan şahış önce jandarma ifadesinde şikayetçi olmaz fakat daha sonra Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçe ile şikayetçi olur.Şüpheli hakkında şikayet bulunmamasından dolayı takipsizlik kararı verilir.Yaralanan şahıs 1 aylık maaş kaybı ve bir miktar manevi tazminata ilişkin davacı olur ve davanın kısmen kabulüne karar verilir.Bu karar icraya konur diğer şahıs ödemeyi yapar.
Şu anda Sosyal Güvenlik Kurumu hastane masrafı ve işgöremezlik ödeneğinden kaynaklanan bir alacak iddiası ile İş Mahkemesinde alacak davası açmıştır.
Tazminat davası dolayısıyla şahsa yapılan ödemelerin mahsubu ne oranda mümkün? Soruşturma sırasında şahsın açıkça diğer haklarını saklı tutmayarak şikayetçi olmaması olayı etkiler mi? Şimdiden teşekkürler

Sorduğunuz soruların hepsi ilk davada sorulmalı ve cevabı aranmalıydı. SGK, yaralanmadan dolayı sigortalısına yaptığı ödemeler için rücu davası açmıştır. İlk davada da sadece "maaş kaybı" kalemi için, SGK'ya müzekkere yazılarak, yapılan ödemeler sorulabilirdi.