Mesajı Okuyun
Old 20-09-2010, 09:23   #1
Av. İbrahim Şen

 
Varsayılan keşide tarihinde tahrifat

merhabalar
müvekkilim elindeki çeki bankaya ibraz ettiğinde rıza dışında elden çıktığı için iptal edildiğini öğreniyor ve takibe koyuyor. karşı taraf 12.09.2006 olan keşide tarihinin 18.09.2006 olarak değiştirildiğinden icra mahkemesine itiraz etti, merci tahrifat yapıldığını ancak yine de süresinde ibraz edildiğini söyleyerek itirazı redetti, yargtay da onadı. karşı taraf bu sefer hem menfi tespit davası açtı hem de şikayetçi oldu. dosyayı henüz aldım ve birkaç soru takıldı kafama

1. çekin keşidecisi farklı, rızası dışında elinden çıkaran farklı. bizim icra takibi başlattığımız ve şu an bize dava açan tarafsa bu ikisinden farklı olan ciranta. keşideci olmayan cirantanın şikayet hakkı var mıdır?

2. hem İTM de hem de menfi tespit davası esnasında bilirkişi raporları 12 olan sayının 18 olarak değiştirildiğini belirtiyor. oysa bu tahrifatın müvekkilim tarafından yapıldığına dair bir delil yok. bunu öne sürerek beraat edebilir mi?

3. bi an tahrifatı müvekkilimin yaptığını düşünsek bile, tahrifata rağmen süresinde ibraz edilmiş olması ceza verilmesine engel olur mu?

4. menfi tespit davası ödeme yapıldığı için istirdat davasına dönüştü ve şu an ceza davasının sonucunu bekletici mesele yapıyor. oysa hem merciden lehimize çıkan ve yatgıtayca onanan karar hem de süresinde ibraz olması bu davayı lehimize çevirir mi?

ilginiz için şimdiden teşekkürler