Mesajı Okuyun
Old 19-09-2010, 22:12   #224
Gemici

 
Varsayılan

Alıntılar:

Avukat Sedat Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türk Ulusal Takımı'na "Örtülü Ödenekten" verilen 28 milyon 500 bin TL'lik primi yargıya taşıdı.

Takımın başarısını yürekten kutluyorum, sağladığı kazanç elbette büyüktür ve tartışılmaz ama verilen para nedense benim çok zoruma gitti

Sn Sedat Vural'ı bu ülkede yaşayan herkesin hakkını araması nedeni ile kutluyorum.

Teşekkürler.

Malesef şampiyona boyuncu milli oyuncularımız maç sonlarında aldıkları her başarıdan sonra"maddi-manevi" şeklinde tezahurat yaparak para isteklerini dile getirmişlerdir. Bence milli sporcuların bu işi paraya bağlamaları oldukça yanlış bir davranıştır.
Avukat arkadaşımızı kutluyorum


2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda 2. olan Basketbol Milli Takımımız’a Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından verilen 28.5 milyon TL’nin kaynağı belli oldu.
Radyospor’dan Aydın Cingöz’ün edindiği bilgiye göre; basketbolculara ödenen toplam 28.5 milyon TL'lik prim Başbakanlık'ın örtülü ödeneğinden değil, Spor Toto Teşkilat Başkanlık'ından verildi.
Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Başbakan’ın talimatıyla Basketbol Milli Takımı’na verilen 28.5 Milyon TL Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Spor Toto'nun bütçesinden karşılandı.

ben tam da miktara karşı çıkarım

Vermek istediğim cevabı siz vermişsiniz, ödüller asgari ücrete ve yoksulluk sınırına göre olmalıdır.

Birinci olsaydık ne kadar ödenecekti acaba

Kolay Gelsin..

Sorular:

- Şimdiye kadar devletlerarası spor karşılaşmalarında dereceye giren sporculara ev, apartman, araba verilmedi mi?
-Bulgaristan'dan özel uçakla sporcu getirmedik mi? Ve getirdiğimiz sporcuyu ihya etmedik mi?
- Habeşistan'dan koşucu getirip vatandaşlığa almadık mı? Bedava mı geldi?
- Geçen yüzyılın ortalarında yapılan olimpiyatlarda derece alan güreşçilerimizi ihya etmedik mi?

Saydıklarımın hepsini, bravo hak ettiler diye göklere çıkarmadık mı?

Saydıklarım mı hak etti yoksa basketbolcular mı tartışmasına girmek istemiyorum; Vurgulamak istediğim tek şey, 'eleştireceksek hepsini eleştirelim, diğerlerine ses çıkarmayıp dünya görüşümüze ters düşen bir iktidarın yaptıklarını eleştrimek biraz haksızlık oluyor'.
Not: yazdıklarımın herhangi bir kişi veya partiyi desteklemekle veya onlara karşı olmakla alakası yok; Olsa olsa konuşan ve yapılanı değil yapanı gören Türkiye ile tüm alaka.

Saygılarımla