Mesajı Okuyun
Old 14-09-2010, 19:47   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşinize karşı evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebine dayalı bir dava açabilirsiniz. Açacağınız davada boşanma sebebi olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu ispat etmeniz gerekecektir.

Eşinizin ayrı ev açmaması kusur olarak değerlendirilir ve varsa başka eşinizin kusuru ile neden olduğu geçimsizlik nedenleriniz bunları belirtebilirsiniz.

İddialarınızın ispatında, varsa darp raporu, savcılık soruşturması veya telefon kayıtları, mektup, mesaj vs.. gibi her tür delilden yararlanabilirsiniz.

Anne babanız ve en yakın akrabalarınızın, komşu ve arkadaşlarınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz.

Davanın açılma tarihinden itibaren tedbir nafakası ve boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra da yoksululuk nafakası olarak devamını talep edebilirsiniz.

Boşanma davasında kusursuz veya daha az kusurlu bulunursanız maddi tazminata hükmedilebilecektir. Yine kişilik haklarınız zarar uğramış ise, kusurlu eşinizden manevi tazminat da talep edebilirsiniz. Manevi tazminat için, şiddete maruz kalma, sürekli hakaret ve eziyet görme, aldatılma gibi sebepler aranacaktır.

Dava sürerken çocuğnuzun doğması durumunda çocuğnuuzn velayetini ve yine onun için de nafaka talebinde bulunabilirsiniz.

Eşinizin babasının üzerine olan mal varlıklarından, bir hak talep etmeniz mümkün değildir. Bu mal varlıklarının eşinizin zenginliği olarak davaya etkisi de yoktur.

Nafaka ve tazminat miktarlarını etkileyecek ve hükmedilebilecek bu alacak kalemlerinin tahsilini kolaylaştıracak olan davalı eşinizin gelirleri ve kendi mal varlığı değerleridir.

Evlilik birliğniiz henüz bir yılını doldurmadığından iki tarafın biz anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik demesine mahkeme itibar edemeyecektir.

Boşanma yukarıda belirttiğim gibi çekişmeli biçimde karşı tarafın kusurunu ispat edebilmeniz halinde gerçekleşebilecektir.

Sayın KATILIMCI,

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değil ise, bulunduğunuz yer il barosuna ÜCRETSİZ avukatlık hizmeti için başvurabilirsiniz.

Mutlaka profesyonel destekle yol alınız.

Saygılarımla,