Mesajı Okuyun
Old 14-09-2010, 13:16   #4
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan furugferruhzad
Değerli Meslektaşım;

1136 sayılı Avukatlık Yasası'nın 41. maddesine göre durumu müvekkiline tebliğinden itibaren onbeş gün süre ile sürdürmesi ve aynı Yasa'nın 34. maddesi uyarınca bu sürede görevini "özen, doğruluk ve onur" içerisinde yerine getirmesinin zorunlu bulunduğu gözetildiğinde öngörülen süre zarfında görevlerimi yapmaya devam edeceğim.

BK.m. 396/1 uyarınca(herhangi bir sebebin varlığına dayanmaksızın) tek taraflı olarak çekilebileceğim açık.Benim endişe ettiğim nokta gerekçenin açıkça bildirilmemesi durumunda müvekkilin herhangi bir davası/şikayeti v.s karşı karşıya kalabilir miyim?Çekilmemem durumunda ise yukarıda bahsettiğim sebepler ile biz avukatlar mağdur oluyoruz.Müvekkiler davanın açılması için vekaletname ile birlikte bir miktar avansı yatırıp gitmişler 4 müvekkilden birisi dışında diğerleri ile iletişim kuramıyorum.Bu yetmezmiş gibi iletişime geçtiğim müvekkil açılan davanın dilekçesini gönderin inceleteceğiz,v.s gibi sıkıştırıp durmakta.İstifa dilekçeme tam olarak ne yazmam gerektiğini bilemiyorum.İlginiz için çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

İlk önce müvekkillerinize ulaşamadığınız için vekalette belirttikleri adreslerine ihtar çekerek vekalet ücreti ödemeleri için süre veririseniz,temerrüde düşürmüş olursunuz.İhtarı iade tahahütlü gönderip size geri gelecek olan tebligat parçasının üzerine vekalet ücretinin ödenmesinin ihtarı yazarsanız noterden göndermekten daha düşük maliyete getirebilirsiniz.

Daha sonra ilgili mahkemeye vekalet ücretinin ödenmemesi ve müvekkillere ulaşılamadığı ve dolasıyla yasal işlemlerin takibinin olanaksız hale geldiğini belirtirseniz olabilir diye düşünüyorum.Veya sadece gördüğüm lüzum üzerine diyip şikayet üzerine ihtar gönderdiğinizi ve dolasıyla haklı olarak dosyadan çekildiğinizi belirtebilirsiniz diye düşünüyorum.