Mesajı Okuyun
Old 06-09-2010, 21:21   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanma davası açmanızla baba kızıyla görüşebilmek için kişisel görüşme günleri tayin edilmesini mahkemeden isteyebilir.

Talebi olur ise mahkeme, çocuğun menfaatini dikkate alarak ve tarafların şartlarına göre baba ile çocuğun kişisel görüşmelerini ara kara ile tedbiren düzenleyebilir( Hafta sonları bir gün veya iki gün veya 15 günde bir veya ayda bir gibi..Yazı beklemesine gerek yoktur. Çocuğun yatılı kalıp kalamayacağına yine mahkeme karar verecektir). Babadan böyle bir talep gelmez ise mahkeme son kararla birlikte velayeti size vermesi halinde baba ile de kişisel ilişkinin tesisine yönelik hüküm kurabilecektir.

Baba ile kişisel ilişkinin tesisinde çekincelerinizi yazılı olarak mahkemeye bildirebilir ve bu konuda varsa iddialarınızı kanıtlamak için tanık bildirebilir, her tür delilden yararlanabilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için bir avukat ile davanızı takip etmenizde yarar vardır. Hak kaybına uğramazsınız.

Maddi durumunuzun avukatlık ücreti ödemeye elverişli olmadığını kanıtlamanız halinde davanızın bulunduğu yer il barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini talep edebilirsiniz.

Saygılarımızla,