Mesajı Okuyun
Old 04-09-2010, 12:58   #1
empas

 
Varsayılan Vekalet ücreti-icra takibi-vasi

Selam,

1.İki adet ilama müstenit vekalet ücreti alacağını 2007 yılında iki ayrı dosyayla icraya koyduk. Karşı taraf,(ilamlara göre davacı) ilamlarda vesayet altında bulunmakta. Yine vesayet altında bulunan karşı taraf,davalarda da vekille (avukatla) temsil edilmiş idi. Biz,her nasılsa icra takiplerinde vasiyi borçlu olarak gösterip vekile tebliğ ettirmek suretiyle iki icra takibini de kesinleştirmiş idik.

2. Aradan zaman geçti ve 2008 yılında karşı tarafın vekili olan arkadaş, haricen bankadan havale vasıtasıyla hesabıma kısmi ödemede bulundu. Ödeme dekontunda da aynen şöyle yazmakta :“filanca vekalet ücreti” yani dosya numarası belirtilmemiş.Bakiye kısmı da daha sonra ödeyeceklerini şifahen bana bildirmişti.

3.Daha sonra hiç ödemede bulunulmadı. Dosyalar da işlemden kalkmıştı.Dosyaları yeniledim.Bunun üzerine karşı taraf vekili,İcra Mahkemesine giderek, takipte borçlu olarak vasi gösterildiğinden,oysa ilamda da yer aldığı gibi, icra takibinin vesayet altında bulunana karşı yapılması gerektiğinden bahisle takibin iptalini talep etmiş.İcra mahkemesi de dosya üzerinden yaptığı incelemede temyiz yolu açık olmak üzere takibin iptaline karar vermiş.Tabi, vekil arkadaş,haricen kısmi ödemede bulunduklarından hiç söz etmemiş.

4.Şimdi, karşı taraf burada kötüniyetli sayılabilir mi ? Çünkü önce takiplere hiç itiraz etmemiş iken ve bile isteye haricen kısmi ödeme yapmaları ve sonra da takiplerin iptalini talep etmiş olmaları icra takibine zımnen itirazları bulunmadığı/takibi kabul ettikleri anlamına gelmez mi?
Neler dersiniz. ? Saygılarımla...