Mesajı Okuyun
Old 04-09-2010, 11:50   #12
Av.Nilgün Altındağ

 
Varsayılan aşkın haciz

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Sayın Altındağ,
Neden tehiri icra istenmediğine yanıt vermemişsiniz. Yine İcra Hukuk Mahkemesi'ne yaptığınız şikayetin sonucunu neden beklemediğinizi, neden alacaklının kendiliğinden hacizleri kaldırması gerektiğini düşündüğünüzü anlamıyorum. Alacaklı alacağını tahsil etmek için yasal haklarını kullanıyor, siz de kullanın. Alacaklının ille de satış istemek zorunluluğu yok ki. Borçlunun da satış isteme yetkisi vardır; borcunu ödemek istiyorsa ödesin ya da borca yeterli hacizli bir malının satışını istesin.
Ben görüşlerimi yeterince yazdım; bu olayda manevi tazminat isteme koşullarının oluşmadığını düşünüyorum. Siz düşüncenizden eminseniz davanızı açın, sonucu hep beraber görelim.
Saygılarımla.
Sayın Aladağ, İİk madde 85 hükmü çok açık, borca yeter kadar mal haczedilir diyor, ayrıca mülkiyet hakkı anayasayla korunuyor, bir borca karşılık yüz katı malvarlığına haciz konulmasını (kıymet takdiri raporları mevcut), hem ilgili kanun hemde anayasa hükmüne açıkça aykırı olduğunu düşünüyorum.. borcun nasıl ödeneceği, kimin satış isteyeceği gibi konular ayrı birer tartışma konusu, ben bu yaklaşımın açıkça kanun, anayasa, kamu vicdanı ve insan haklarına aykırı bir tutum olduğu görüşündeyim, sanırım dava açacağız, hatta olumsuz bir sonuçta AHİM'e bile gidebiliriz, bu dıurum en uzak ihtimalle orada, insan haklarına aykırı bir tutum olarak kabul edilecektir sanırım..
Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler..