Mesajı Okuyun
Old 03-09-2010, 12:35   #2
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ayrıntıcı
Kesinleşmiş bir işe iade kararını süresi içinde yani 10 gün içinde işverene noter aracılığı ile gönderdim ama tebliğ edilemedi.İlam gereğince işverene tebliğ olmadığı için diğer müteselsil sorumlu kurumu başvurup alacağını alamıyor. Aradan yaklaşık 6 ay kdar zaman geçti.
Sorum şu ki ;
1) 10 gün içinde tebliğe çıkarmakla süre yönünden müvekkil hak kaybına uğrarmı yani yeni adresine yeniden tebliğ çıkarabilirmiyim
2) Noter kanalı ile değilde ilamlı icra yolu ile bir işin yapılması istemi ile icra takibi başlatıp ulaşamazsam 35 göre tebliğ yaparak diğer müteselsil sorumluya başvurma şansı elde edermiyim
İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

1- Öncelikle başlıktaki sorunuzu cevaplayalım: İşe iade davasında verilen karar tespit hükmünde olduğundan ilamlı icraya konu edilemiyor.

2- Talebinizi yeniden tebliğ etmeye çalışmanız, iradenizi ilk açıklayışınız süresinde olduğundan müvekkilinizin hak kaybına yol açmaz.

3- Daha önce işe iade başvurunuzu hangi yoldan yaptınız, neden işverene ulaştıramadınız bilmiyorum ama, malumunuz bu başvuru herhangi bir şekle tabi değildir. İşverenin (ya da yetkili vekininin) cep telefonuna göndereceğiniz bir SMS dahi yeterlidir. Var idiyse, başvuruyu işverenin davayı takip eden avukatına yapmak da "bence" mümkündür.

4- Noterler de Tebligat Kanunu hükümlerine göre bildirim yapabiliyor.

5- Yargıtay'ın bazı kararlarında, işe iade davasında tarafların adres araştırma yükümlülüğü olmadığı; başvurunun işverenin(davetin ise işçinin) bilinen son aderesine gönderilmesiyle tebliğin yapılmış sayılacağı belirtiliyor.

Saygılar