Mesajı Okuyun
Old 21-11-2006, 23:02   #7
Av.Selim Balku

 
Varsayılan

Malumunuz ıslah ile tarafların yapmış olduğu usul işlemlerini kısmen yada tamemen düzeltebiliyoruz.(HUMK 83)USul işlemlerinden bir tanesinide "müddeabihin değiştirilmesidir." muvafakatın yokluğunda ıslah ile "talep sonucu da genişletebiliyoruz"

Kanımca asıl önemli husus manevi tazminata ıslah yapmamamı engelleyen herhangi bir hükmün olup olmadığı, örnek vermek gerekirse, yanlış veya eksik tanık listesinde bulundunuz, ıslah ile ikinci bir tanık listesinde bulunabiliyr muyuz? Hayır, sebep; HUMK 274 kanun açıkça zikretmiş, ikinci bir tanık listesi olmaz demiş. Peki tazminatta ıslah ile miktarı yükseltemezsin diye bir hüküm var mı?

Usul ekonomisi bakımından yeni bir dava açıp birleştirme yoluna gitmektense, ıslah yoluna gitmenin daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

Alıntı:
"ben şu kadar manevi acı çektim.." diyerek dava açtıktan sonra "yahu hata etmişim. aslında istediğimden çok daha fazla acı çekmiştim, önceki istediğimden şu kadar daha fazla.." demeniz ve böylelikle talebi ıslah ile genişletmeniz mümkün değil.

Sayın İbreti, yukarıda bulunduğunuz ıslah sebebinin olmaması için ben hiçbir neden göremiyorum. Evet ben 5000 YTL tazmin bedeli alırsam ruhaniyetimin teceddüt edeceğini sanmıştım ancak sebebi nazarımda bilinmeyen bir münfailden ötürü ızdırabım artmış, elemim son bulamaz bir hale gelmiş olabilir.Başta tek gözümü kaybetmiştim bu yüzden 5000, ama sonra aynı sebeptenötürü diğer gözüm seğirmeye başladı, şimdide 7500, neden olmasın...

Aslında meselenin sonuna kadar savunulacak bir tarafının olmadığının farkındayım. Fakat olmaması için bir sebeb bulamadığım için fikrimi beyan etmiş oldum. Saygılar