Mesajı Okuyun
Old 26-08-2010, 17:07   #4
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Anadolu Kartalı
Elbette mümkün, idare uygulayıcıları, yapılan yasa değşikliklerini ebliğ-genelge v.s. idari tasarruflarla uygulamaya geçiriyorlar malesef. Ancak biz çok iyi biliyoruz ki aslolan, normlar hiyerarşisinde üstte yer alan yasa maddesinin yürürlük tarihidir. Sulh ceza mahkemesi lehinizde karar verecektir. Yalnız süreye dikkat.

Sn. Anadolu Kartalı;

Bizim çok iyi bildiğimiz bu doğru maalesef her zaman "doğru" olmayabiliyor! Örnek:

Alıntı:
1136 sayılı Avukatlık Kanunu madde 9:

(DEĞİŞİK FIKRA RGT: 20.01.2004 RG NO: 25352 KANUN NO: 5043/1) Avukat kimlikleri, tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmündedir.

Alıntı:
Suç Gelirlerinin Aklanmasının Ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik

Kabul Tarihi:10.12.2007

(2) İlgilinin adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, uyruğu ve kimlik belgesinin türü ve numarasına ilişkin bilgilerin doğruluğu;

a) Türk uyruklular için T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi veya pasaport, ...

üzerinden teyit edilir.

Bankalar, postaneler ve diğer resmi veya özel kurumlar bu yönetmelikte "Avukatlık Kimliği" yazmıyor diye resmi kimlik olarak kabul etmiyorlar.

Bu tür durumları eminim duymuşsunuzdur. Bu nedenle yapılan şikayetlerden takipsizlik, davalardan da red kararı çıktığını da... Ben artık "aslolan(ın), normlar hiyerarşisinde üstte yer alan yasa maddesinin yürürlük tarihi" olduğundan emin değilim.

Yavuz Şahin'e katıldığımı da ayrıca belirtmek isterim.

Saygılarımla...