Mesajı Okuyun
Old 25-08-2010, 14:11   #11
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.hllsr
selamlar. bir icra takibimde, borçlu limited şirket niteliğindeki petrol istasyonuna 1/7 oranında ortaktır. borçlunun hisselerinin üzerine nasıl gidebilirim. direkt petrol istasyonuna haciz yapabilirmiyim. izlenecek süreci izah edebilirmisiniz.. şimdiden teşekkürler.

Direkt icra memuru ile birlikte şirket merkezine gidip borçlunun payın haczedebilirsiniz. İsterseniz haciz ihbarnamesi veya haciz müzekkeresi ile de payı haczedebilirsiniz. Haciz pay defterine işelenecektir. İşlenmese bile haczi uyguladığınız veya müzekkerenin tebliğ tarihinde pay haczedilmiş olacaktır. Daha sonra icra müdürlüğünden, haczin tescili için Ticaret Sicil Müdürlüğüne müzekkere yazılmasını talep edin.

Bu tarihten sonraki hissenin satışına yönelik işlemler batıl olacaktır. Haczin uygulandığının borçluyla birlikte diğer ortaklara tebliğinden itibaren 6 ay geçmesine rağmen borç ödenmezse, ortakların muvafakat vermesi şartıyla hissenin satışını(menkul satışındaki prosedür)isteyebilirsiniz. Muvafakat verilmezse, şirketin feshini talep edersiniz. Ciddi bir şirket ise, borç ödenecektir.