Mesajı Okuyun
Old 19-08-2010, 22:10   #1
mslmklvz

 
Varsayılan Ortaklık sözleşmesinin resmi şekilde yapılmaması ve senedin ödendiğinin tanıkla ispat

A ile B satın alacakları kamyona yarı yarıya ortak olacaklarına ilşkin kendi aralarında sözleşme yapmışlardır.Sözleşme tanıklar huzurunda tanıkların ve tarafların imzası ile imza altına alınmıştır.Buna göre alıncak kamyonun 50.ooo TL si yarıya yarıya taraflarca ödenecek,kalan 100.000 TL si banka kredisi çekilerek ödenecek ve araç taraflarca çalıştırılarak ödenecektir.Kamyon ( A) adına kayıtlıdır.
(A) aracı bir yıl çalıştırmış bu bir yıl boyunca kredisini ödemiş v e kzancı kendisine kalmış daha sonra ( B) de aracı bir yıl çalıştırmış bu bir yıl boyunca kredisini ödemiş ve kazancı kendisine kalmıştır.Aracı B nin kullandığı dönemde yapılan işlere ilşkin faturalar A adına kesilmiş ancak B tarafından imzalanmıştır.
A ile B ortaklığa son vermeye karar vermişlerdir.Buna göre ( A) (B ) ye 40 bin lira ödeyeceğine dair senet imzalayarak aracı B den almış ve daha sonra vadesinde borcunu B ye ödemiş ancak ödediğine dair makbuz almamıştır.
B araç satın alınırken verdiği paranın iadesi ve aracın kullanıldığı dönemde hiç kar payı almadığı gerekçesiyle kazancının yarısının kendisine ödenmesi istemiyle dava açmıştır.
1-Taraflar arasında yapılan ortaklık sözleşmesinin şekil açısından geçerlilik durumu nedir?
2-(A ) nın ( B) ye karşı ileri sürebileceği argümanlar nelerdir,senedin ödendiğine ilşkin makbuz olmamasının davaya etkisi nedir?