Mesajı Okuyun
Old 16-08-2010, 14:11   #4
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanabilmeniz için, açacağınız boşanma davasında ileri sürdüğünüz boşanmaya sebep olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu ispatamanız gerekmektedir.

Maddi, manevi eziyeti, sadakat yükümlülüğüne aykırı davranışları ispat etmeniz gerekmektedir. Bunun ispatında da çocuklarınızın ve en yakın akrabalarınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz. Mektup, resim, savcılık soruşturmaları, telefon kayıtları vs..gibi delillerden yararlanabilirsiniz.

Davanızın içinde 18 yaşından küçük çocuğunuzun velayetini ve onun ve kendiniz için öncesinde tedbir nafakasına sonrasında yoksulluk ve iştirak nafakaları olarak devamına hükmedilmesini isteyebilirsiniz.Çocuğunuzun yaşı 18'i doldurur ise dava sürerken velayetin tayinine gerek kalmayacaktır. İştirak nafakası da dolayısı ile söz konusu olmayacaktır. Ancak çocuğun eğitimi sürüyor ise veya şartları halinde yardım nafakası adı altında babasına karşı kendisi dava açabilecektir.

Yine maddi ve manevi tazminat olmak üzere iki tür tazminat isteyebilirsiniz.

2002 sonrasında edinilmiş mallarınız var ise ve bu mallar eşiniz üzerdine kayıtlı ise, bunlar için ayrıca tasfiye payı alacağına yönelik dava açma hakkınız vardır, yine eğer şartları var ise 2002 yılı öncesinde veya sonasında alınan mallar üzerinde değer artış payı alacağınıza yönelik dava açma hakkınız da vardır.

Sayın Katılımcı,

Davanızın açılmasında, takibinde ve ispatında MUTLAKA bir avukattan DOĞRUDAN hukuki destek almanızı hak kaybına uğramamanız için önermekteyiz.

Saygılarımızla,