Mesajı Okuyun
Old 13-08-2010, 16:19   #5
Ayşe KARHAN AKÇADAĞ

 
Varsayılan

Bu durumdan çıkan sonucun hukuk mantığımla bağdaşmadığını belirtmek istiyorum,

Müvekkil tahsil için bonoyu bankaya verecek ve bu bonolar banka tarafından kaybedilecek. Bu durumda bankanın asli sorumlu olması ve bononun arkasına kendi kaşelerini vurmaları nedeni ile bononun ödenmesi gereken miktarından da sorumlu olacağı kanaatindeyim.

Zira alacaklının hiçbir kusurunun olmamasına rağmen alacağına geç ulaşması ve/veya hiç ulaşamaması durumu söz konusu olacaktır. (borçlunun mal kaçırma ihtimali)

Şahsi kanaatim alacaklının bonoyu son olarak elinde bulunduran banka hakkında takip veya dava açabileceğidir. Ancak Sayın Dikici'nin de dediği gibi bu konuda Yargıtay alacaklının ''Tüm hukuki yollar tüketildikten sonra'' ancak bankaya başvurulabileceğini belirtmiştir.

Sonuç olarak benzer bir durum ile karşı karşıyayım. Bankaya tahsil edilmesi için verilen bonolar ilgili banka tarafından ''farkında olmadan yırtılarak çöpe atılmıştır'' Banka ile yaptığımız görüşmede, zayii davasının açıldığı ve sonucunun beklenilmesi gerektiği söylenmiştir.

Ayrıca dipnot olarak banka memuru ile yapılan konuşmada borçlunun başka bonolarının da olduğunu diğerlerini de ödemediği muhtemelen bunu da ödemeyeceğini belirtmiştir

Özrü kabahatinden büyük dedikleri bu olsa gerek.

Peki bu durumda siz olsaydınız ne yapardınız ?