Mesajı Okuyun
Old 11-08-2010, 23:41   #8
multipack

 
Varsayılan

Ne yapsak da avukata daha önce akla hayâle gelmemiş yepyeni zorluklar çıkarsak her gün diye özellikle yoruyor zihinlerini bu insanlar, buna inancım gittikçe kuvvetleniyor.
Avukatı belgede yer alan bilgileri el yazısıyla bir başka kâğıda not etmek zorunda bırakmak, hem de bunu avukatların çalışması için hiçbir şekilde yer ayrılmayan kalem odalarında yapmak, saçmalıktan ve böyle kural vaazeden kimseler tarafından deyim yerindeyse "avukata keyfi şekilde amelelik yaptırıp tatmin sağlamaktan" başka bir şey değil.
Not almak serbest olduğuna göre demek ki bilgileri kimse kimseden kaçırmıyor, fotokopi verilmemesindeki temkin fikri başka bir şeylere karşı. Öte yandan da fotokopi ile cep telefonu vasıtasıyla çekilmiş bir fotoğraf arasındaki farkı ayıramayacak kimse düşünemiyorum.
Ben daha önce çektim bu tür fotoğraflar. Kalem çalışanlarının hâkimin uzantısı ruh hâliyle fırlattıkları ilginç bakışlara aldırmadım. Sözlü karşı çıkan olmadı ama olursa da diretmeyi tercih ederim. Fotoğraf belge için suret değildir.