Mesajı Okuyun
Old 11-08-2010, 20:12   #7
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan para_doks
Değerli meslektaşlarım;

A şahsı aleyhine açılan davanın takibi için avukata vekaletname veriyor ve karşı dava açılmasını da talep ediyor. Ayrıca şikayet dilekçesi yazılmasını da istiyor.

Avukat cevap ve dava dilekçeleri ile şikayet dilekçesini yazıyor. A aradan kısa bir süre geçtikten sonra davayı takip etmeyeceğini, şikayet de etmeyeceğini bildirirerek avukatın da davayı takip etmemesini istiyor. Avukat bir sorunla karşılaşmamak için 'davayı takip etmek istemediğimden avukatımın da takip etmemesini talimat ediyorum' şeklinde bir belge imzalatıyor.

Ancak A, başka bir avukata vekalet veriyor ve açılmış davaya bu avukat ile birlikte katılıyor.

Sorum şu; vekaletnamenin avukata verilmiş olması ve avukatça dilekçelerin yazılması ile birlikte avukat vekalet ücretine hak kazanır mı?

Avukata verilen 'takip etmek istemediğimden avukatımın da takip etmesini istemiyorum' şeklindeki belge azil belgesi olarak kabul edilebilir mi?

Diğer konuları kontrol ettim ancak bir sonuca ulaşamadım. Şimdiden teşekkürler

Azilde bir sebep gösterilmek zorunda olunmadığına göre, sözkonusu belge azil yerine geçer.

Dilekçe yazılmış ama dosyaya ibraz edilmemiştir? Hiç dilekçe yazılmasaydı ne olurdu? Yani, müvekkil avukatın ofisine geldi, yazılı sözleşme yaptı ve ertesi gün sözü edilen belgeyi vererek davalardan vazgeçti, diyelim. Avukat, sözleşmede yer alan vekalet ücretini talep edemeyecek miydi? Bu soruya vereceğiniz yanıt, kendi sorunuza da yol gösterici olacaktır.

Alıntı:
(Dilekçede müvekkilin talebine uygun olduğuna dair şerh var.)


Bu hususu açarsanız iyi olacaktır. Nasıl bir şerh?