Mesajı Okuyun
Old 10-08-2010, 11:18   #3
Av.Serhat Doğan

 
Varsayılan

Ütsad, Paylaşımınız için samimi teşekkürlerimi sunuyorum. İptal davası açılması gerektiği hususunda hem de itiraz başvusurunun gereksizliği hsusunda size katılıyorum ama kazın ayağı öyle değil

Benim endişem; İdare Mahk'nin "idareye başvurulduğu takdirde yeniden inceleme yapılabileceğine rağmen direkt dava açılması karşısında dava şartı yokluğundan davanın reddine" karar verilmesi. (Uzmanlık alanım g.menkul ve boşanma: idari davaları çok az biliyorum.)

Teorik olarak idarenin belirlediği rakamı vatandaşın itirazından sonra tekrar inceleyip yeni bir meblağ belirleme olasılığı yok mu? Teorik olarak var.

Endişem o ki bu olasılık sebebiyle dava şartı oluşmadan açıldığı için reddedilebilir.

"İptal davası açmak için önce idareye itiraz etmek gerekmez." şeklindeki cevabınızla ilgili detay varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu görüşünüzün kesin ve kuşkusuz bir görüş olup olmadığını da paylaşırsanız çok memnun olurum zira bu davadan elde edilecek nakit şu an zerre kadar umurumda değil; umurumda olan husus vatadaşın hukuki güvenliği ve büromun itibarı. Hassasiyetimin yanlış algılanmamasını rica ediyorum.


teşekkür ediyorum.