Mesajı Okuyun
Old 10-08-2010, 10:26   #6
Admin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.sibell
açıklamalarınızdan da anladığım kadarıyla şayet kiralayan kira bedellerinin ödenmemesi nedeniyle kira sözleşmesini sona erdirmek istiyorsa haklı ihtar niteliğinde bir ihtarname göndermeden doğrudan 13 örnek icra takibi yaparak kira alacağını ve tahliye isteminde bulunabilir. bu takip için önceden bir ihtar gönderme şartı bulunmamaktadır. doğru mu anladım?
Yorumunuz doğrudur.

Alıntı:
öncesinde bir ihtar çekmeden doğrudan 13 takip yapılması ve 30 günlük süre içerisinde ödeme yapılmaması halinde tahliye talepli dava açılıyor.
Bu da doğrudur.

Alıntı:
13 örnek takip açılması yolunun izlenmesi ile aynı kira dönemi içerisinde farklı aylara ilişkin kira alacaklarına dair ihtar gönderilmesi (açıklamalarınızda belirtilen şartlarda) ve akabinde kira döneminin sonunu takip eden bir ay içerisinde tahliye davası açılması halinde tahliye davalarının yargılama usullerinde bir farklılık var mıdır? mahkemeler tahliye davaların bir kısım şekil şartlarını titizlikle incelediklerinden konuyla ilgili temkinli hareket etmek istiyorum.
Örnek 13 ile takip yaptığınızda (ve borç ödenmediğinde), 30 günün sonunda İcra Mahkemesinden tahliye istersiniz.

6570'deki iki haklı ihtardan tahliye istiyorsanız (sözleşme bitiminde) Sulh Hukuk Mahkemesine başvurursunuz.

Bu nedenlerle örnek 13 her zaman iki haklı ihtar yoluna göre daha hızlı ve pratiktir. Ayrıca örnek 13 gönderilmesi iki haklı ihtar yoluna gitmenizi de engellemez, zira siz örnek 13'e göre takip yaptıktan sonra mesela borçlu borcunu 30 gün içinde ödeyerek tahliyeyi engellese bile, bu takibiniz "1. Haklı ihtar" yerine geçecektir. Dolayısıyla benzer bir durumun aynı kira dönemi sonunda tekrarlanması durumunda yine 2 haklı ihtardan tahliye yolunuz açıktır.