Mesajı Okuyun
Old 10-08-2010, 10:13   #5
av.sibell

 
Varsayılan

sayın admin,

vermiş olduğunuz yanıtlar son derece açıklayıcı. ancak ben de meslektaşım gibi kira hukuku uygulamalarına uzağım. benzer bir olay benim de başıma geldi. kira başlangıç dönemi mart ayı. henüz bir ihtar gönderilmiş değil. açıklamalarınızdan da anladığım kadarıyla şayet kiralayan kira bedellerinin ödenmemesi nedeniyle kira sözleşmesini sona erdirmek istiyorsa haklı ihtar niteliğinde bir ihtarname göndermeden doğrudan 13 örnek icra takibi yaparak kira alacağını ve tahliye isteminde bulunabilir. bu takip için önceden bir ihtar gönderme şartı bulunmamaktadır. doğru mu anladım?

öncesinde bir ihtar çekmeden doğrudan 13 takip yapılması ve 30 günlük süre içerisinde ödeme yapılmaması halinde tahliye talepli dava açılıyor.

13 örnek takip açılması yolunun izlenmesi ile aynı kira dönemi içerisinde farklı aylara ilişkin kira alacaklarına dair ihtar gönderilmesi (açıklamalarınızda belirtilen şartlarda) ve akabinde kira döneminin sonunu takip eden bir ay içerisinde tahliye davası açılması halinde tahliye davalarının yargılama usullerinde bir farklılık var mıdır? mahkemeler tahliye davaların bir kısım şekil şartlarını titizlikle incelediklerinden konuyla ilgili temkinli hareket etmek istiyorum.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler