Mesajı Okuyun
Old 09-08-2010, 22:43   #3
Gemici

 
Varsayılan

Sayın Konuk,

Burada kizimin dogum belgesini ve iltica pasaportunu ilgili kurumlar verdi. cümlenizi tam olarak anlıyamadım. Ama doğum belgesini ve pasaporu nasıl aldığınız ve hangi kurumun verdiği o kadar önemli değil, kızınızın kimin yanında kalacağı konusunda. Sadece şunu belirtmekte fayda var: İlgili kurumlardan kastınız Fransız kurumları ise, bu kurumlar çocuğun velayetinin sizde olduğunu kabul etmişler demektir.

1. Devletlerarası anlaşmalara göre ergin olmayan(küçük) çocukların velayetinin anneye mi, yoksa babaya mı verileceği konusunda, çocuğun bulunduğu ülke makamları yetkilidir. Bunun anlamı, çocuk Fransa'da olduğu için Fransız mahmkemelerinin velayet konusunda yetkili olduklarıdır.

2. Bu mahkemeler karar verirken babanın veya annenin istekleri ile bağlı değildirler, çocuğun menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundadırlar.

3. Fransız mahkemeleri bir karar verinceye kadar, Türkiye'deki mahkemenin verdiği karar geçerlidir. Kızınızın velayeti sizde kalır kısacası.

4. Baba çocuğun Fransa'ya, yanınıza gelmesine müsaade ettiği için, çocukla şahsi münasebet kurma konusundaki mahkeme kararının uygulanmasından vaz geçmiş sayılır bir yerde. Çünkü çocuk Fransaya yanınıza geldiğinde, pazar günleri çocuğu göremiyeceğini bilmesi gerekirdi ve biliyordu, çünkü çocuğu görebilme olanakları çocuğun Fransa'ya gelmesi ile ortadan kalkmış olur.

5. Günün birinde herhangi bir avukat vasıtası ile Fransa'da dava açıp(çocuğun bulunmadığı bir ülkede bu davayı açamaz çünkü) çocuğu görmek istediğini veya bir aylığına tatilde görmek istediğini bildirirse, Farnsız mahkemeleri karar verir bu isteğin kabul edilip edilmeyeceğine. Ve söz konusu mahkeme, çocuğu Kanada'ya götürüp geri getirmeyeceği tehlikesini göz önünde bulundurmak zorundadır.

6. Türkiye'den aldığınız, velayetin sizde olduğuına dair kararı Fransa'da tanıtma mecburiyetiniz yok. Kararı tercüme ettirip ilgili makamlara gösterirseniz kanul ederler. Eğer çocuk yuvaya gidiyorsa, çocuğa oturma müsaadesi aldı iseniz veya çocuk için pasaport aldı iseniz, Fransız makamları velayetin sizde olduğunu zaten kabul etmişler demektir.

Saygılarımla