Mesajı Okuyun
Old 06-08-2010, 22:05   #15
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Suimisal, misal değildir, Suat Bey.

İnsanlar içinde de her türlü sapık, ayyaş, cani,katil vs. bolca mevcut. Hal böyle diye, insanlara da mı sevgi kapımızı kapatalım.

Bu ülkede ekonomik suça bile ekonomik ceza verilirken, salt ekonomik bir sıkıntı (suç da değil!) nedeniyle bir avukatı mesleğinden etmek de neyin nesidir bunu ben anlayamıyorum...

Allah kimseyi dara sokmasın!

Saim Bey, ben genelleme yapmıyorum. Somut olay üzerinden görüşlerimi yazıyorum.

Alıntı:
Yazan Soru Sahibi
Avukat hakkında tüm adreslerde (iş yeri dahil) hacze gidildi.Haczi kabil malı bulunamadı

Bir avukatın evinde ve işyerinde haczi kabil mal olmaz mı? Televizyon, buzdolabı???

Alıntı:
Yazan Soru Sahibi
taahhüt anlamına gelmemek koşulu ile iş bu borcu peyder pey ödeyeceğim" şeklinde beyanda bulunmuş

Şöyle demiyor yani " Ayda 50 TL de olsa borcu ödemeyi kabul ediyorum." ne diyor:" taahhüt anlamına gelmemek kaydıyla" yani şöyle düşünüyor:" ne olur ne olmaz, taahhüdü ihlalden ceza almayayım"

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
İnsanlar içinde de her türlü sapık, ayyaş, cani,katil vs. bolca mevcut. Hal böyle diye, insanlara da mı sevgi kapımızı kapatalım

İnsanlara sevgi kapımızı kapatmıyoruz tabii ki. Ama size bir müvekkiliniz gelse ve dese ki "X kişisi benim küçük kızıma tacizde bulundu, şikayetçi olmak istiyorum" ne dersiniz?

Sorudaki meslektaş misalen şöyle bir şey yaşamış olabilir mi? Genç bir meslektaşımız olsun. Yine ofisini yeni açmış kendi yağıyla kavrulan bir meslektaşımız olsun. Bir trafik kazasında ölümlü kazaya karışmış olup kusur da kendisinde olsun. Tazminat davası neticesinde kendisinden istenen miktar, ödeme gücünün çok üstünden olsun. O zaman size hak verebilirim. Ama ne zaman? Soru sahibinin yazdığı atraksiyonlara girmeden dürüstçe halini anlatırsa o zaman hak verebilirim. Ben olayın gidişatından o izlenimi edinmedim. Belki yaşadığım olayda bana meslektaşımın attığı kazığı unutamadığım için olabilir, ama borçlu avukatın davranışları pek makul görünmüyor. Soru sahibi meslektaşımız borcun kaynağını ve miktarını açıklarsa olay daha netleşir, diye düşünüyorum.