Mesajı Okuyun
Old 06-08-2010, 21:48   #14
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Sayın Anadolu Kartalı'na hitaben yazan Sayın Av.Suat Ergin
Size cevap verebilirim. Hatta bir avukat hakkında yaptığımız suç duyurusuna ait dilekçemden pasajları buraya aktarabilirim. Şu soruma yanıt vermenizi istiyorum. Ülke genelinde 65.000-66.000 civarında avukat bulunmaktadır. Sizce bu meslektaşlarımızın hepsi, meslek ahlak ve ilkelerine göre mesleğini icra ediyorlar mı? Bunların bazıları avukatlık mesleği dışında ticari faaliyette bulunuyorlar mı? Ticari faaliyette bulunanların bir kısmı mesleki bilgisini kötüniyetle kullanıyorlar mı?

Yeni duyduğum bir olayı anlatayım. Meslektaşım diyemeyeceğim bir avukat, çalıştığı bir hukuk bürosunu (Eski parayla) 1 Trilyon civarında(Yıllar içinde) dolandırmış.

Yine hatırlatayım, benim başımdan geçen bir dolandırıcılık öyküsünü duymak ister misiniz? Sayın Admin'in yukarıdaki uyarısı nedeniyle yazamıyorum.

Bana Avukatlık Kanunu'ndan madde aktarmışsınız. O halde "Levhadan Silinmeyi Gerektiren Haller" başlığı altındaki 72/a madde delaletiyle 5 inci maddenin konuluş gerekçesini de anlatır mısınız?

Şimdi soru sahibi meslektaşımızın forumdaki mesajlarına tekrar bakar mısınız? Hiçbir genelleme yapmadan, somut bir olaydan söz etmektedir. Borçlu avukat ne yapmaktadır? Borcu ödeme niyeti var mıdır? 50-100 TL dosyaya yatırarak, "aciz belgesi" alınmasını engellemek istemektedir. Yaptığı tüm hamleler borcu ödemeye yönelik olmayan ama aciz belgesi alınmasını engellemeye yönelik hamleler. Alacaklıya ne öneriyorsunuz peki.



Alacaklıya da böyle deyip, alacağını silmesini mi öneriyorsunuz.

Suimisal, misal değildir, Suat Bey.

İnsanlar içinde de her türlü sapık, ayyaş, cani,katil vs. bolca mevcut. Hal böyle diye, insanlara da mı sevgi kapımızı kapatalım.

Bu ülkede ekonomik suça bile ekonomik ceza verilirken, salt ekonomik bir sıkıntı (suç da değil!) nedeniyle bir avukatı mesleğinden etmek de neyin nesidir bunu ben anlayamıyorum... Bizim ülke gibi zor koşulların cari olduğu bir ülkede ekonomik sıkıntı (siz buna acz hali deyin!) hali avukatlar için de olağandır, sıradandır, vakai adiyedir! Avukatlık kanunundaki bu hükmün acilen gözden geçirilmesi şarttır.

Allah kimseyi dara sokmasın!