Mesajı Okuyun
Old 06-08-2010, 21:21   #12
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Anadolu Kartalı
Kanun No: 1136
Avukatlık Kanunu

Kabul Tarihi: 19.03.1969
R.G. Tarihi: 07.04.1969
R.G. No: 13168



Avukatlığın mahiyeti:

Madde 1 - Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir.

(DEĞİŞİK FIKRA RGT: 10.05.2001 RG NO: 24398 KANUN NO: 4667/1)
Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.

Sayın Suat Ergin, borç batağındaki yargının kurucu unsuru ve teknik savunma makamı olan meslektaşımızın içinde bulunduğu durumu nasıl kabullenebiliyorsunuz? Yıllarca vatan evlatlarını doğurmuş, büyütmüş, Mehmetçiğe cephede mermi taşımış, cepheden dönmeyen evlat acısı, eş acısı çekmiş, yoksulluktan kurtulamamış Türk analarının evlerine icra kamyonları giderken nasıl vicdanım sızlıyorsa, aynı şekilde bir meslektaşımızın borçlarını ödemeden aczi sebebiyle mesleğini kaybetme riskini taşıması ve bunun burada tartışılmasını protesto ediyorum.

Size cevap verebilirim. Hatta bir avukat hakkında yaptığımız suç duyurusuna ait dilekçemden pasajları buraya aktarabilirim. Şu soruma yanıt vermenizi istiyorum. Ülke genelinde 65.000-66.000 civarında avukat bulunmaktadır. Sizce bu meslektaşlarımızın hepsi, meslek ahlak ve ilkelerine göre mesleğini icra ediyorlar mı? Bunların bazıları avukatlık mesleği dışında ticari faaliyette bulunuyorlar mı? Ticari faaliyette bulunanların bir kısmı mesleki bilgisini kötüniyetle kullanıyorlar mı?

Yeni duyduğum bir olayı anlatayım. Meslektaşım diyemeyeceğim bir avukat, çalıştığı bir hukuk bürosunu (Eski parayla) 1 Trilyon civarında(Yıllar içinde) dolandırmış.

Yine hatırlatayım, benim başımdan geçen bir dolandırıcılık öyküsünü duymak ister misiniz? Sayın Admin'in yukarıdaki uyarısı nedeniyle yazamıyorum.

Bana Avukatlık Kanunu'ndan madde aktarmışsınız. O halde "Levhadan Silinmeyi Gerektiren Haller" başlığı altındaki 72/a madde delaletiyle 5 inci maddenin konuluş gerekçesini de anlatır mısınız?

Şimdi soru sahibi meslektaşımızın forumdaki mesajlarına tekrar bakar mısınız? Hiçbir genelleme yapmadan, somut bir olaydan söz etmektedir. Borçlu avukat ne yapmaktadır? Borcu ödeme niyeti var mıdır? 50-100 TL dosyaya yatırarak, "aciz belgesi" alınmasını engellemek istemektedir. Yaptığı tüm hamleler borcu ödemeye yönelik olmayan ama aciz belgesi alınmasını engellemeye yönelik hamleler. Alacaklıya ne öneriyorsunuz peki.

Alıntı:
Sayın Suat Ergin, borç batağındaki yargının kurucu unsuru ve teknik savunma makamı olan meslektaşımızın içinde bulunduğu durumu nasıl kabullenebiliyorsunuz

Alacaklıya da böyle deyip, alacağını silmesini mi öneriyorsunuz.