Mesajı Okuyun
Old 06-08-2010, 16:05   #3
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

Suat Bey'in dediğine aynen katılıyorum. Ayrıca böyle yollara tevessül etmeniz haklıyken haksız duruma düşmek gibi bir sonuç doğurabilir. Zaten kanun gereği son bir yıl içerisinde üçüncü kişiler lehine yapılan karşılıksız kazandırmalar malların tasfiyesi sırasında geçersiz sayılır. Bu yollara girmeden de eviniz üzerinde eşinizin hakkı olmadığını ispatlamanız mümkün olabilir.

Tapunun sonradan çıkmış olması o malın tamamen evlilik içinde edinildiği anlamına gelmez. Zira kooperatif hissesi de bir malvarlığı değeri olup evlilik tarihine kadar ödenmiş kısmı kişisel mal olarak değerlendirilmelidir. Bunun ancak evlilik tarihinden sonra ödenen kısmı edinilmiş mal olarak değerlendirilebilecektir. Eşiniz ancak bu kısmın yarısı üzerinde bir hak iddia edebilir. Onu da elde edeceği kesin değildir.

MK 236/2 hükmüne göre: "Zina veya hayata kast nedeniyle boşanma halinde hakim, kusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir. "

Eğer eşinizin sizi aldattığını ispatlayabilir ve zina sebebiyle boşanmanız söz konusu olursa bu maddeden istifade etme şansınız da olabilecektir.

Bu hususlarda bir Avukatın hukuki yardımından yararlanmanız önemli ve gereklidir.