Mesajı Okuyun
Old 06-08-2010, 10:49   #3
MeRReM

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan seyyare
Bankalar ile imzalanan rehin sözleşmelerinde " rehnin banka ile borçlu arasında herhangi bir sebepler doğmuş ve doğacak tüm borçların teminatı olduğu " şeklinde bir ibare vardır. yani borçlu rehin kredisi ile bir araba alır ve bu kredi dışında diğer tüm kredileri ( kredi kartı, tüketici, ticari vs ) teminatını teşkil eder rehin. BUna göre banka vekili sadece rehin kredisinden takibe başlamışsa, bankanın size bildirdiği 70.000 ve diğer dosyadaki rakam farklı çıkabilir.Bu sorun değil. Ancak satış sonucu elde edilen para öncelikle bankaya ödenir, yukarıdaki sözleşme maddesi gereğince banka açıklaması nazara alınmalıdır ve genelde icra müdürlükleri de bu şekilde uygulama yaparlar....

sayın meslektaşım öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
dediklerinizde doğrusunuz, netekim bende ilk msj ımda belirttiğim üzere bankalar diğer alacaklarını da bu güvenceye sokuyorlar, burası tamam.
satıştan sonra parayı da buna göre bankaya göndersin icra müdürü buna da sorun yok,
ama rehinden dolayi benim alacağım 40 lira deyip rakamı belirtip takip başlattıktan sonra, bizim dosyamıza alacağım 70 lira oldu, bunun altında satışa muvafakat etmiyorum diyebilir mi? benim sıkıntım burda. çünkü şimdiki rakam esas alınırsa o fiyata araç satılamayacak, ama kendi takibe girdiği dosyadaki değerden olursa satış yapabileceğim.

burdaki sorun aslında şu değild mi; normal vatandaş noterden bir araca 50 liralık rehin koydugunda, ondan muvafakatı sorulduğunda benim alacağım 55 lira oldu diyemiyor, 50 ye satıldımı sorun yok.. banka rehinlerinde asıl sıkıntı rehin bedelinin belli olmaması, ama bizim olayda rehnin paraya çevrilmesi takibine girdiği için takipte benim alacağım XX TL diye belirtiyor. icra müdürü bu rakamı esas almalı diye düşünüyorum, siz ne dersiniz ?