Mesajı Okuyun
Old 06-08-2010, 09:57   #10
Admin

 
Varsayılan

Sayın Anadolu Kartalı,
Alıntı:
Yazan Anadolu Kartalı
aynı şekilde bir meslektaşımızın borçlarını ödemeden aczi sebebiyle mesleğini kaybetme riskini taşıması ve bunun burada tartışılmasını protesto ediyorum.
Bu konunun THS'de tartışılması forum kurallarımıza, site ilkelerimize ya da site etik kurallarımıza aykırı değildir. X meslek mensubu hakkında aciz vesikası alınması konusu THS'de tartışıldığı gibi, hakim, savcı, avukat, adliye personeli, hukuk öğrencisi vs. meslek mensupları için aciz vesikası alınması konusu da bu sitede tartışılabilir.

Türk Hukuk Sitesi herşeyden önce hukukun karşısında eşitlik ve hukuka üstünlüğü ilkelerini gözetir ve bu ilkeler karşısında da borçlu bir avukatın, borçlu bir başka şahıstan kanun karşısında farkı ya da bir ayrıcalığı yoktur.

Kişisel görüşleriniz doğrultusunda bu konuya yanıt vermemeyi tercih edebilirsiniz, bu görüşünüze saygılıyım ancak site kurallarımıza aykırı bulunmayan bir konunun polemik yaratacak, konu bütünlüğünü bozacak, üyelerimizin yardımlaşma duygularını olumsuz etkileyecek şekilde konu içinde "protesto edilmesi"ne takdir edersiniz ki gerek bulunmamaktadır.

Bu açıdan bu konuya yanıt vermeyi tercih edecek meslektaşlarımızın sorulan soruya odaklanmalarını, konunun etik yönüne ilişkin tartışmalara bu başlık içinde girmemelerini, dilerlerse konunun bu yönüne özgü ayrı bir tartışma başlığını ilgili forumda kendilerinin yaratmalarını rica ederiz.