Mesajı Okuyun
Old 05-08-2010, 18:12   #1
MeRReM

 
Varsayılan Banka - Rehin Miktarı - Satışa Muvafakat

Sayın meslektaşlarım, aktaracağım hususta epeydir araştırma yaptım ama net bit cevap bulamadım. Bu hususta yardımları olacaklara şimdiden teşekkür ederim. Sorun şöyle;

satışını isteyeceğim araçta rehin ve hacizler var. Rehin alacaklısı bankaya rehninin devam edip etmediğini, ediyorsa rehin miktarını ve bu değer altına satışa muvafakatı olup olmadığı soruldu.

banka cevaben rehin alacağının devam ettiğini, güncel bakiye borcunun 72.000 TL olduğunu, bu bedel altında satışa da muvafakat etmediğini bildirdi.

fakat hacizlerle ilgili 100. maddeye yarar bilgiler arasında bir icra takibinin rehin alacaklısı banka tarafından rehnin paraya çevrilmesine ilişkin takip olduğunu ve 2008 tarihli takipte miktarın 40.000 TL olduğunun bildirildiğini gördüm.

şimdi sorum şu; alacaklı banka 2008 deki takibinde (atıyorum) 38.000 TL bedel üzerinden rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapıp, artı takibe girdiği tarihe kadarkı en az birkaç aylık (atıyorum 2.000 TL) faiziyle beraber 40.000 TL den takibe girmiş. Burda icra müdürü satış için ilgili 2008 yılıundaki icra takibinde beyan edilen rehin miktarının altında satış mı yapmayacak, yoksa bugun itibariyle bankanın bildirdiği değer altında mı satış yapmayacak..?

malumunuz bankaların rehinlerinde vatandaşların kendi aralarındaki noter marifetiyle düzenledikleri gibi bir rehin sözleşmesi dolayısıyla net bir miktar olmuyor. krediyle ilişkilendiriliyor. ve banka işine geldiği şekilde ve pek çok olayda başkaca alacaklarını dahi alakasız taşıt rehnine sokuyor. fakat burda icra takibine girmekle rehin alacağını belirleyip o tarihte şu kadar diye beyan edip, aradan bir müddet zaman geçince alacağım o kadar değil şu kadar diyebilirmi..?


değerli görüşlerinizi bekliyorum, saygılar..