Mesajı Okuyun
Old 05-08-2010, 13:22   #2
Av. Çıldır

 
Varsayılan

Sayın Sertaç Uğur ; şahsi kanaatimce dikkatsizlik birebir kast içinde değerlendirilemezse de olayımız açısından göreve ihmal içinde değerlendirilebilecek bir olgudur. Bir doktorun hastasının içinde ameliyat gereçlerinden birini unutması durumunda nasıl ki kast olmasa da görevi ihmal var ise bu durumda aynı şekilde değerlendirilebilir diye düşünmekteyim.

Savunma hususunda naçizane aklıma gelenler şunlar;
1-öncelikle müvekkiliniz memur şikayet konusu eylem gerçekleşirken bir ekiple birlikte yer almaktaydı herhalde. Bu durumda yanında yer alan memur arkadaşının şahitliği ve ilgili teknik sistemin çalışmadığı konusundaki bilgisi önem arzetmektedir. Zira sistemin çalışmaması sebebiyle diğer araca giden müvekkiliniz oradayken diğer memurun en azından o kişiyi görmesi görüyor olması gerekmekte( olayı tam bilmediğinden duruma göre bu aklıma gelmekte)
2- Araçta yer alan teknik gereçlerin çalışmıyor olması savunmanın en sağlam noktası olmalı bence. Zira ilgili cihazın çalışmaması, müvekkiliniz memurun '' ihmal'' denilecek eylemi yapmasındaki en büyük gerekçe. Müvekkilinizin elinde olmayan bu durumdan dolayı müvekkilinizin sorumlu tutulamayacağı hususuna değinebilirsiniz.
3- Müvekkilinizin çalışma sistemi 12/24 yoğunluğu mesaisinin kaçıncı saatinde olduğu vs gibi olgulara değinilerek, ilgili yoğunluk içinde bu hatayı yapmanın normal olduğuna değinilebilir.
4- Müvekkilinizin daha önceki sicilinin temizse eğer bu durumun da elinizi güçlendirebileceği kanaatindeyim.

Çok somut bir bilgi sunamadım sadece ilgimi çektiği için görüşlerimi paylaşmak istedim.

Saygılarımla.