Mesajı Okuyun
Old 02-08-2010, 11:20   #9
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukcu1985
3.Şahıs Takip başlamadan önce ölmüştür. Ancak bu bilinen hususlar borçlular/davalılar için geçerli bir uygulama değil midir? Taşınmazını ipotek veren 3.kişidir ve dosyanın borçlusu konumunda değildir. Gönderilen tebligat bilgilendirme amaçlıdır, borcu da öde ihtarı yoktur. Kaldı ki ipotek hakkına da itiraz edilemez. Bildirimi mirasçılara yapalım ama takibi bu sebeple iptali biraz ters geldi.

Sn. Hukukçu1985;

Her ne kadar ipotek veren 3. kişi dosya borçlusu değil ise de borcu ödeyerek ipoteği kaldırmak gibi (MK md. 884) yasal bir hakkı olduğundan ve MK md. 887 gereği takipte taraf olarak gösterip icra/ödeme emri tebliğ ediyoruz. Bu nedenle yukarıda belirttiğim gibi takibin iptale tabi olması gerekir.

Saygılarımla...

Alıntı:
2. Borçtan sorumlu olmayan malikin hakkı

Madde 884 - Borçtan şahsen sorumlu olmayan rehinli taşınmaz maliki, borçluya ait koşullar içinde borcu ödeyerek taşınmazın üzerindeki ipoteğin kaldırılmasını isteyebilir.

Alıntı:
4. Ödeme istemi

Madde 887 - İpotekli taşınmazın maliki borçtan şahsen sorumlu değilse, alacaklının ödeme isteminin ona karşı etkili olması, bu istemin hem borçluya, hem kendisine karşı yapılmış olmasına bağlıdır.