Mesajı Okuyun
Old 01-08-2010, 19:53   #1
nefise

 
Soru Ek Kart Sahİbİnİn Borcun Tamamindan Sorumlu Tutulmasi!

Bankadan kredi kartı çıkaran eş, bir süre sonra eşine de ek kart çıkartıyor. Kredi kartı sözleşmesini koca kartını çıkarttırırken imzalıyor. Daha sonra çıkartılan ek kart sahibi eşe sadece kart yollanıyor. Kendi talebi, imzası vs. yok ve kartının limiti koca tarafından 500,00-TL. olarak belirleniyor. (Asıl kartın limiti 14.500-TL.)

Ek kart sahibi eş, kartı 3-4 ay kullanıyor ve 300-400 TL. civarında bir harcama yapıyor. Akabinde de boşanıyorlar. Boşanma tarihi Haziran 2009 olup, Nisan 2009 da kredi kartına dayalı icra takibi başlatılmış, ek kart sahibi eş de müteselsil kefil olarak gösterilerek 2. borçlu olarak borcun tamamından sorumlu tutulmuştur.

İcra takibi Nisan 2009 da başlatılmış ancak, eşler o sırada ayrı yaşadıkları için nüfusta kayıtlı adrese yapılan tebligat iade dönüyor. Haziran 2009 da boşanan ek kart sahibi eş, Haziran ayı içinde adresini değiştirerek nüfusa kaydettiriyor. Ağustos ayında MERNİSten adres araştırması yapılarak 35. maddeye göre tebligat yapılması talebinde bulunulmuş ancak tebligat yine eski adrese gönderilmek suretiyle usulsüz tebligat yapılıyor.

İkinci olarak; takip talebine kredi kartı sözleşmesi eklenmemiş ve faizin hangi tarihten itibaren başladığı, hangi aylara ilişkin olduğu belirtilmemiştir. Tebligatların üzerinde: "kredi kartı sözleşmesi, ödeme emri ve ihtarname bulunmaktadır" yazmakta ancak dönen zarfların içi boş bulunmaktadır!

Sonuç olarak:
1- Usulsüz tebligattan dolayı icra mahkemesine şikayette bulunulup, aynı anda icra müdürlüğüne itirazların bildirilmesi durumunda; Ödeme emrinin iptali de aynı dilekçe ile icra mahkemesine bildirilebilecek midir
2- Ek kart sahibi harcadığı miktara ilişkin borcu kabul etmektedir. İcra müdürlüğüne bildirilecek itirazda; ek kart sahibi olunduğundan dolayı harcama yapılan miktar ve buna ilişkin faiz dışındaki kısmı kabul etmiyorum ibaresi yeterli olacak mıdır?

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...