Mesajı Okuyun
Old 29-07-2010, 12:55   #1
üye21665

 
Varsayılan İşlemden kaldırılan icra dosyasında icranın iadesi

Merhaba,

Bozmadan sonra takip etmeye başladığım davada, bozmadan önceki ilam takibe konmuş ve müvekkilden malını satış suretiyle para tahsil edilmiş. İcra takip dosyasına bozma ilamının fotokopisini ve vekaletnamemi sunarak icranın durdurulmasını istedim. Gerçi durdurulacak bir icra yok zira mal satılmış para tahsil edilmiş yapılacak bir şey yok. Sonradan icra dosyasına baktığımda, talebimin bozma ilamının fotokopisini sunduğum için reddedildiğini gördüm. Bu arada dosya bilirkişide olduğu için aslı gibidir de yaptıramadım. Dosyanın bilirkişiden dönmesi 1 seneyi buldu. Bu arada dosya işlemden kaldırıldı. Dosyayı arşivden getirtilmesini istediğimde icranın durdurulması talebimin ve vekaletnamemin ayrıca memurun red yazısının dosyadan çıkartıldığını gördüm.

Henüz lehimize bir karar çıkmadı ama ödenen paranın bir kısmının iadesi söz konusu olacağını düşünüyorum. Dosya işlemden kalktığı için yeni bir icra takibiyle iadeyi isteyebilir miyim? Kitaplarda aynı dosyadan istenir diyor.

Dosyayı yenileyip aynı dosyadan mı iade istemeliyim? Dosyayı yeniledikten sonra icranın durdurulması talebinde bulunmanın hukuki yararı var mıdır?

Cevaplar için teşekkürler.

Saygılarımla.