Mesajı Okuyun
Old 25-07-2010, 19:19   #2
Gemici

 
Varsayılan

Sayın Konuk,

Almanya, sosyal devlet ilkesine bağlı olarak, geçimini sağlayabilecek durumda olmayan vatandaşlarına, sosyal yardım çerçevesinde yardımda bulunur. Bu yardımdan Almanya'da ikamet eden yabancı ülke vatandaşları'da faydalanabilir. Yabancı ülke vatandaşlarının faydalanabilmeleri ya Alman yasaları çerçevesinde, ya da karşılıklılık esasına göre olur. Sırf soayal haklardan faydalanmak için Almanya'ya gelen yabancı ülke vatandaşları oturma müsaadesi alamaz ve sınır dışı edilir.

Hem Alman vatandaşlarının hem de yabancı ülke vatandaşlarının, sosyal almalarının/alabilmelerinin en başta gelen koşulu Almanya'da ikamet etme koşuludur.

Almanya dışında ikamet eden Alman vatandaşları ancak:

hukuki sebeplerden dolayı Almanya'ya geri dönme olanakları olmayan çocuklarının eğitim ve bakımı için ve

uzun süre hastahanede veya bakım yerinde yatma durumunda, ve bakıma muhtaç olma durumunda Alman devletinden sosyal yardım alabilirler.

Bundan çıkan sonu:
Yabancı bir ülkede oturan kendi vatandaşına bile ancak zor durumlarda yardım eden Almanya, yabancı ülke vatandaşlarına SOSYAL YARDIMDA BULUNMAZ, eğer bu kişiler Almanya'da ikamet etmiyorsa.
Sonuç: Türkiye'ye döndüğünüzde, Alman devleti size ve çocuklarınıza verilen yardımı keser.

Eşinizin kazancı olmasa bile, nafaka ödeme yükümlülüğnden kurtulması biraz zor; Ama bu nafaka ödeme yükümlülüğü sadece kağıt üzerinde kalır, çünkü ya nafaka ödeme sınırının altında bir kazancı vardır, ya da büyük bir ihtimalle kendi geçimini bile sosyal yardım alarak karşılıyordur. Bur durumdaki bir kişiden, cebri icra yolu ile bile olsa, nafaka alamasınız.
Devlet, çocuklar 12 yaşına gelinceye kadar, babalarından alınamıyan nafaka yerine bir nafaka yardımında bulunur.

Saygılarımla