Mesajı Okuyun
Old 22-07-2010, 17:00   #6
norm

 
Varsayılan

Merhaba tekrar,
Daha önceki tm yanıtlarınız için teşekkürler, ancak şimdi şöyle bir durum oluştu sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Şufa davasını sizin de belirttiğiniz üzere açtım. Ancak tapu kişi sayısı çok olduğu için hesaplama adeta imkasız olduğundan belli bir oran üzerinden açtım, nasıl olsa dava esnasında tamamlattırılır diye. Mahkemeden malesef hakim yüzünden tedbir kararını 1 hafta içinde alıp tapuya götürebildik. Bu kez dava açtığımız 20 kişidn 7 tanesinin paylarını başlkasına satmış olduğunu gördüm.

Sormak istediğim şu; tedbir sadece satış yapmayanlara konduğuna göre ben diğerleri için ne yapmalıyım.

kanundaki maddeye göre ise seçimlik hakkımızdan bahsetme,ancak burada da şöyle bir sorun var; 14 kişi için tedbir kondu,onlarla ilgili sıkıntı yokken, 7 kişinin sattığı kişiler için ben seçimlik hakkımı kullanıp davayı onlara yöneltsem bile onlar bu esanda başkasına satacaklardır. Hem yüksek bedelle satacaklar hem de takibi zor olacak. Üstelik ilk duruşmaya 2 ay var, Seçimlik hakkımı kullanma zamanım ne zaman olacak?

Onlara tekrar yarın ayrı dava açsam ve tedbir kararı alıp gün içerisinde götürsem ve tüm satışları durdursam desem, yarın gün içerisinde bile satış yapabilme ihtimalleri var ben götürene kadar ayrıca çok da mantıklı gelmedi bana çünkü kanunda gösterilmiş bir usul var.

Bu arada çok yüksek bedele satmaktalar şuan. Ne yapmalıyım?