Mesajı Okuyun
Old 21-07-2010, 22:25   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanma davalarında yetkili mahkeme aşağıdaki kurala göre belirlenir. Eğer eşiniz Ankara'ya yerleşmiş değil ise, Ankara'dan açacağı davaya tebligatı almanızdan itibaren 10 gün içinde yetki itirazında bulunarak yetkili mahkemeyi bildirebilirsiniz.

Alıntı:
II. Yetki

Madde 168 - Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

Mal paylaşımı ile ilgili açılabilecek davada mahkemenin karar verebilmesi için öncelikle eşinizin eşiniz ile boşanma kararınızın verilip kesinleşmesi gerekir.

Eşinizin boşanma davası içinde ben evden hak istiyorum demesi yeterli değildir. Ayrı bir dava açması gerekir.

Evin alımının babanızın bağışı ve altınlarınızın bozulması ile ve yine içinin yapımının babanızın bağışı sayesinde olduğunu kanıtlamanız halinde bu kısım değer sadece sizin kişisel malınız olarak kabul edilecektir.

Eşiniz ise, ailesinin bağışı olan miktarı TMK. 227. madde kapsamında "değer artış payı" olarak sizden talep ve dava edebilecektir.

Mahkeme tasfiye hesabında konusunda uzman bilirkişi raporlarından da yararlanacaktır.

Sayın Katılımcı,

Boşanma ve mal rejiminin tasfiyesine yönelik alacak davası ile karşı karşıya kaldığınızda MUTLAKA bir avukattan hukuki destek alınız.

Aksi halde hak ve zaman kaybına uğrarsınız. Ve boş yere masraf yaparsınız. Profesyonel dektek almaktan kaçınmayınız.

Saygılar,