Mesajı Okuyun
Old 18-07-2010, 21:34   #1
Launvatar

 
Soru Eksik hesap ekstresine itiraz

Sayın üstadlarım,

Müvekkilimize, 2003 yılından beri ödenmeyen aidat ve su, doğalgaz vb. borçları sebebiyle gelen bir icra takibine eklenmiş hesap ekstresi yalnızca 2009'un 5. ayından bugüne kadar olan bir dönemi göstermekte. Oysa ilgili gayirmenkulde intifa hakkı ile bir başkası oturduğundan ve muhtemelen ilgili tebligatlar ona yapıldığından bugüne kadar müvekkilimiz herhangi bir şekilde bu borçlardan haberdar olmamıştır.

Sorularım:
1- Bu konuda borca itiraz etmek veya etmemek için ilgili ekstreyi inceleme imkanım olmadı. Örneğin 2005 yılının bir ayı için kaç liralık su parası kestiklerini tetkik edemedim. Bu durumda itiraz edip edemeyeceğime karar verebilirim? Bunu bir itiraz olarak öne sürebilir miyim? Üstelik müvekkil işletme projesine de muttali olmuş değil.

2- İntifa hakkı sahibi olup gayrimenkulden sürekli faydalanan ve ilgili giderlerden müşterek müteselsil sorumlu kişinin bu borçları ödemediğinden, bana mükerrer takip yapılmadığından nasıl emin olabilirim? Daha sonra intifa hakkı sahibinde rücu ettiğimde ona karşı olan takibimize itiraz ederse zor bir yola girmiş olmaz mıyım?

Açıklamalarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar.