Mesajı Okuyun
Old 17-07-2010, 10:53   #2
av.sibell

 
Varsayılan

umut bey,

öncelikle kendi dosyaları düşündüm. şartname tarihi olarak hazırlanan satış evraklarının-ilan metni,resmi yazılar ve şartname vb..- dosyaya sunulduğu ve icra müdürünün satış işlemlerine dair karar verdiği tarihi yazıyoruz. zira satış işlemleri o an başlamış olduğu kanaatindeyim. diğer yandan satış ilanı satıştan -g.menkuller için- en geç 30 gün önsesinde kadar yapılmış olmalı. başka bir ifadeyle dosyaya mevcut bir şartname varken ancak hali hazırda ilan metni gazetede yayımlanmamışken ilgililer gelip şartnameye bakamayacak mı? bakabilir-ki bakılıyor.

ancak sizin olayınızda şartnamede "ilan tarihinden itibaren" ifadesiyle ile bu hak kısıtlanmış ve satış ilanının gazetede yayımlanmasından itibaren elde edilecekmiş gibi bir anlam çıkıyor. mahkeme böyle değerlendirirse sıkıntı yaşanabilir.

ancak bence şu da önemli; satışa hazırlık işlemleri esnasında ve ilan henüz yayımlanmadan gelip deşartnameye bakmak isteyen ancak bakamayan bir kişi olmuş mu? yani bu ifade bir hak mahrumiyeti yaratmış mı? neticede satışın böyle geniş kapsamlı yayınlanmasının espirisi talep yaratmak ve borçlunun malının ucuza gitmesini engellemektir. böyle bir hak ihlali olmadıyla ve bahse konu ifade bir irade sakatlığı da yaratmadığından bahisle savunma yapılabilir diye düşünüyorum.

saygılar