Mesajı Okuyun
Old 16-07-2010, 16:56   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğninin temelinden sarsılmasına dayalı boşanma davası açılabilir. Bu davanın içinde babanızın alkol alışkanlığı, sorumlsuzluğu, annenize ve sizlere uyguladığı fiziki-psikolojik şiddet kanıtlanmalıdır. Sizler tanık olabilirsiniz.

Boşanma davası içinde kadın kendisi için ve 18 yaşından küçük çocuğu için tedbir nafakası ve velayetini, boşanma kararının verilip kesinleşmesinden sonra da yoksululuk ve iştirak nafakası olarak devam etmesini talep edebilir. Yoksululk nafakası kadın için bağlanandır ve sürekli bir gelirin olmaması gerekir.

Kardeşinizin velayeti hususunda, mahkeme çocuğun görüşlerine değer verecektir. Belki yargılam devam ederken kardeşiniz reşit de olabilecektir. bu durumda velayetin taraflardan birine verilmesine gerek kalmayacaktır. Bu durumda kız kardeş eğitimi devam ediyor ise babasına kendi nafaka davası açmalıdır.

Yine anneniz babanızdan maddi ve manevi tazminat da talep edebilir.

Nafakaların miktarı hakkında bir şey söylemek yanlıştır. Alt veya üst sınır yoktur. Babanızın gelirinin azlığı nafaka miktarının da düşük olmasını getirecektir.

Eğer anneniz boşanmayı düşünmüyor ise, babanızın sorumsuz harcamalarını önleyebilmek için, babanızın kısıtlanması ile birlikte kendisinin vasi olarak tayin edilmesini isteyebilir veya eve katkısının belirlenmesi için sadece nafaka davası da açabilir.

Öte yandan çok acil olarak;

Şiddet gördüğünüz için babanızın evden uzaklaştırılmasını 4320 sayılı yasa kapsamında en yakın aile mahkemesinden de talep edebilirsiniz.

Maddi imkansızlığınızı kanıtlayarak, bulunduğunz yer il barosundan tarafınıza ÜCRETSİZ avukat tayin edilmesini de isteyebilirsiniz.

Saygılarımızla,