Mesajı Okuyun
Old 14-07-2010, 21:03   #2
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan garani
Arladaşlar hayırlı akşamlar.Benim bir sorum olacak ve acil cevaba ihtiyacım var.yardımlarınız için şimiden teşekkür ederim.Öncelikle müvekkilim evinin tuvalet tavanının akması ile ilgili olarak tespit isteyip bu hususta mahkeme kararı almıştır.Daha sonra tespiti istenen hususun karşı taraftan yapılması talep edildiğinde bu durumu reddedilmiştir ve şu anda eda davası açacağız.Asıl sorum şu:eda davasını açtığımızda tespitte mahkemece belirlenen zarar ziyan ve müvekkilin evinde yapılacak olan onarım toplam 1.000 TL'dir.Fakat bu zararın tazmini müvekkili tamamen kurtarmamakta aynı zamanda davalı sıfatında olacak olan komşusunun da banyosunun tamir edilmesi gerekmektedir.Şimdi açacak olduğumuz davamızda zarar ve ziyanın talebinden sonra karşı tarafın da banyosunun yapılması talep edeceğimizden bu hususu dilekçemizde nasıl belirtmeliyiz veya bu olayla daha önce karşılaşan bir meslektaşım mevcut mu?YArdımcı olursanız çok memnun olurum.iyi akşamlar....

634 S.K. m.33: "...Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebilir.
Hâkim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim plânına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.
Tespit edilen süre içinde hakimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır."
m.25: "Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlâl ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hâkimden isteyebilirler...
Aşağıdaki durumlarda, birinci fıkrada yazılı çekilmezlik, her halde mevcut farz edilir:
...
b) Anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh hâkimi tarafından 33 üncü madde gereğince verilen emre rağmen, bu kanunda yazılı borç ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle öteki kat maliklerinin haklarını ihlâl etmekte devamlı olarak bir yıl ısrar edilmesi;..."

Saygılar...