Konu: Tedip Hakkı
Mesajı Okuyun
Old 14-07-2010, 13:26   #34
caner87

 
Varsayılan

Ben yine de toplumda küçük düşmemek için sarhoş karısını dışarıya çıkarmaya ve durdurmaya çalışan normal bir erkeğin ya da sizin vurgunuzda "insan" ın, aynı toplum içinde kaşı gözü yararcasına morluklar oluşturmak maksadı ya da sonucu ile tokat atmış olabilceğine inanmıyorum. Olsa olsa belirttiğim nedenlerle kadını ortamdan uzaklaştırıp,durdurmaya yönelik fiilller ibaret olarak görüyorum.
Ben bir kadın olarak,
Sarhoş olursam ve gerçekten de ayık halimle o sarhoşkenki hareketlerimden dolayı utanacak ya da pişman olacak isem ,eşim beni en azından bu kadarcık tanıyorsa beni engellemesi için tokat da dahil olmak üzere kucaklayıp kaldırmasını hemen o topluluktan uzaklaştırmasını tercih ederim. Ancak bahsettiğim sarhoş vaziyet hakikaten de "zıvanadan çıkma" ise...
Bunu biraz da şuna benzetiyorum. Kendi canını kurtarmak için kurttan kaçan kişinin komşunun bahçesine girmesi. Siz burada beden ve vücüt bütünlüğünü ihlal edemeyiz, kuralını getirseniz de kişinin o an ve daha sonraki onuru mu yoksa "tokat" mı konusunu gerçekten hassas terazi ile ölçmek sonucu bildirmek isterdim.