Mesajı Okuyun
Old 14-07-2010, 09:02   #1
Konukcat

 
Varsayılan Kadının Adına Tapuda Kayıtlı Taşınmaza Tarafların Kişisel Malları İle Katkısı

sayın yetkili
eşimle şiddetli geçimsizlik ve fiziksel şiddet nedeniyle 1 yıldır ayrı yaşıyoruz. Ben başka bir ilde iş bularak çalışmaya geldim.
5 yaşında bir oğlumuz var benimle ve yuvaya gidiyor eşim istediğinde ziyarete geldi, ancak artık sürdüremeyeceğimizi anlıyoruz.Ve ayrılmak istiyoruz, benim üzerimde bir evimiz var eşim onun annesinden kalan para ile alındığını ve onun olmasını istiyor. Bana çocuğun velayetini verecek benden de evi üzerine yapmamı istiyor bu şartlarla boşanma anlaşmalı olarak gerçekleşebilir. Ancak ben madur olmak istemiyorum 9-10 yıldır psikolojik ve fiziksel eziyete maruz kaldım. Ev üzerinde hakkım olabilir mi?
Biz evlenmeden önce annesinden ona kalan parayı bankaya koymuştu ve o paraya güvenerek benimle evlendiğini sık sık söyler. 2001 yılında aralık ayında evlendik, 2004 yılında evi na tamam aldık ve tüm imkanlarımızla evi tamamlamaya çalıştık. Altınlarımız ailemden aldığımız paralar da dahildir. Ben en azından bu konularda,hak iddia edebilir miyim? Şu anda kiradayım, eşimse evimizde kalıyor. Ortak eşyalarımız hep orada kaldı. Ben taksitle minimumda idare ediyorum.